12. desember 2017
Boost i antall kunder og ansatte

Boost AI på Forus fikk første kunde ved disse tider i fjor. Nå har antall kunder passert 30 og ansatte 50 – og selskapet går inn i 2018 med nyttårsrakettfart.

Forus – kjent for innovasjon i verdensklasse gjennom flere tiår – opplever en ny, storstilt fremvekst av innovative gründerselskaper. Ett av dem er Boost AI, som gjennom James-plattformen skreddersyr spesialtilpassede virtuelle assistenter for bedrifter og organisasjoner som satser på digitalisering.

Noen kunder så langt er SpareBank 1 SR-Bank, NSB, Santander, Nordea, Storebrand, Telenor og Direktoratet for økonomistyring.

1 000 000 000 dollar

– Det er veldig stas med så mange attraktive kunder og vi har allerede blitt en forholdsvis stor arbeidsplass. Vi er nå et verdensledende miljø på kunstig intelligens og ambisjonen er å bli et “Unicorn-selskap”, sier hovedeier Lars Ropeid Selsås og sikter til betegnelsen på selskaper i Silicon Valley med markedsverdi på én milliard dollar.

Selsås fikk ideen om den virtuelle, personlige assistenten “James” da han jobbet for verdensledende selskaper innen “big data” og kunstig intelligens i Silicon Valley.

Ingen juleferie for “James”

James” er en plattform for virtuelle assistenter, som ved hjelp av avanserte algoritmer tilbyr bedrifter og organisasjoner automatiserte, korrekte og personaliserte svar i chatte-kanaler 24/7/365. “James” har ingen problemer med å forstå tekst selv om den er preget av feilstavinger og dialektbruk.

“James” har blitt en svært populær herremann i bank- og finansbransjen og offentlig sektor, eksempelvis Sparebank 1 SR-bank og Sandefjord kommune. Der er “James” bedre kjent som “Banki” og “”Kari”, og kan læres til å svare på alt fra spørsmål om nettbank til når søppelbilen kommer.

For å løfte teknologien ut i verden har Boost AI også inngått samarbeid med store, internasjonale IT-konsulentselskaper som Accenture.

– Vi vokser i et forrykende tempo og har store ambisjoner. Mot slutten av 2018 anslår jeg at vi omsetter for 10–20 millioner i måneden, avslutter Selsås.

På bildet sees de tre gründerne; Hadle Ropeid Selsås, Lars Ropeid Selsås og Henry Vaage Iversen.