15. mai 2017
“Den nye oljen” kåret til årets bransjeambassadører

«Den nye oljens» innsats for å nyansere debatten om energi, klima, teknologi og velferd ble nylig hedret med utmerkelsen «Årets bransjeambassadør».

Prisen ble delt ut på EnerWE Communication Conference og går til noen som «gjennom 2016 løftet frem olje- og energibransjen på en konstruktiv måte». “Den nye oljen” er et prosjekt i regi av Norsk olje og gass, som har hovedkontor i Vassbotnen 1 på Forus.

I juryens begrunnelse legges det vekt på at prosjektdeltakerne har bidratt med konstruktive innspill i samfunnsdebatten om hvor viktig olje og gass er for vårt velferdssamfunn, samtidig som det er viktig at vi finner flere bein å stå på i tiden fremover.

– Dette setter vi stor pris på. Vi ble ikke ansatt som ambassadører for oljen, men for å snakke med andre på vår alder om hvordan de oppfatter dagens Norge, og hva vi bør gjøre fremover. Da vi fikk jobben var det én viktig forutsetning som lå til grunn: «hold dere til fakta». Og det har vi gjort. Vi håper at vi fortsatt kan være viktige, troverdige og delvis unge stemmer for fakta også fremover, sier Eyolf Strømme-Svendsen i takketalen.

På bildet sees vinnerne, fra venstre Shara Mabast Ali, Eyolf Strømme-Svendsen, Katrine Haram Olsen og Saresh Mohamad, som alle kunne smile bredt etter onsdagens prisdryss (Emil Yde Aasen ikke tilstede).

– I Norsk olje og gass er vi utrolig stolte over at innsatsen til “Den nye oljen” blir anerkjent på denne måten. Da vi ansatte Katrine, Shara, Emil, Eyolf og Saresh var det fordi vi trengte hjelp til å forstå hvordan vi blir oppfattet som bransje, spesielt blant de unge. Vi trengte også noen som kunne formidle et faktabasert budskap til denne målgruppen på en troverdig måte, sier sjef og kommunikasjonsdirektør i Norsk olje og gass, Tommy Hansen.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Foto: Ovidia Eriksen/enerWE)