27. august 2020
Financial Times: Håmsø Patentbyrå i Europa-toppen

Financial Times’ forskningspartner Statista rangerer Håmsø Patentbyrå som det 8. beste patentbyrået i Europa.

Financial Times’ forskningspartner Statista rangerer Håmsø Patentbyrå som det 8. beste patentbyrået i Europa.

– Håmsø Patentbyrå har alltid lagt stor vekt på å levere høy kvalitet på tjenestene vi tilbyr våre kunder. Denne utmerkelsen fra Financial Times viser at vi lykkes med dette og at våre tjenester verdsettes og anerkjennes både i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør Rasmus Gjesing.

Hamsø Patentbyrå flytter snart fra Sandnes til Forus, i 2020park.

Nummer 8 av 160 anbefalte patentbyråer
Basert på innspill fra 2900 patentrådgivere og kunder i hele Europa, har Financial Times sin forskningspartner Statista rangert selskaper og patentrådgivere innen seks teknologiområder. Totalt 160 patentbyråer ble anbefalt, og helt i toppen, på åttendeplass, er Håmsø Patentbyrå. De anbefalte patentbyråene ble tildelt en topprangering i henholdsvis gull for «anbefales veldig ofte», sølv for «anbefales ofte» eller bronse for «anbefales» i hver av de seks teknologiområdene.

Topprangering i alle kategorier
– Vi er det eneste norske patentbyrået med topprangering. Vi har fått gull eller sølv i alle de seks teknologiområdene. Vi har fått gull i kategoriene materialer og nanoteknologi, sølv i kategoriene kjemi og farmasi, mekanisk konstruksjon, bioteknologi og mat, og elektrisk konstruksjon, forteller Krister Mangersnes, leder av patentavdelingen hos Håmsø Patentbyrå.

Etter at kåringen ble offentliggjort i Financial Times, har Håmsø Patentbyrå fått flere henvendelser fra utenlandske selskap som ønsker å samarbeide. Det er også pågang fra utenlandske rådgivere som er interesserte i jobb hos Håmsø Patentbyrå.

Håmsø hjelper næringslivet
Håmsø Patentbyrå er spesialist i å hjelpe næringslivet med å beskytte deres oppfinnelser, design og varemerker. Patentbeskyttelse er et krevende fag som kombinerer teknisk kunnskap, juss og forretningsutvikling. I en verden med økt globalisering og økt konkurranse er beskyttelse av immaterielle rettigheter (IP) viktigere enn noen gang.

– Bedrifter kan øke sin fortjeneste ved å beskytte sine oppfinnelser, design og varemerker, fordi eneretten dette gir kan hindre kopiering. I tillegg til å beskytte egne verdier, er det også viktig for bedrifter å unngå inngrep i andres rettigheter. Der kan Håmsø Patentbyrå bidra med å undersøke handlingsrommet i forbindelse med en spesifikk teknologi ved å gjennomføre en såkalt freedom to operate (FTO) vurdering, forklarer Mangersnes.

Håmsø er internasjonalt konkurransedyktig
Håmsø Patentbyrå har flere store utenlandske og internasjonale selskap som kunder, i tillegg til mange norske selskap. Dette skyldes at Håmsø Patentbyrå også internasjonalt er konkurransedyktig, både på pris og kvalitet. Som nordisk partner i det internasjonale IP-nettverket AIPEX kan Håmsø Patentbyrå tilby kunder en forenklet forvaltning av store internasjonale IP-porteføljer.

Håmsø har et internasjonalt team med 15 rådgivere som innehar allsidig kompetanse. Det gjør Håmsø godt rustet til å hjelpe små og store bedrifter med å beskytte deres innovasjoner, uansett fagfelt.

– Vi har den nødvendige kompetansen til å bistå kundene i alle aspekter innen IP-beskyttelse, sier Mangersnes.

Bildetekst: Administrerende direktør Rasmus Gjesing (t.v.) og styreleder og leder av patentavdelingen, Krister Mangersnes, mener at utmerkelsen fra Financial Times viser at Norge er internasjonalt konkurransedyktige innen beskyttelse av immaterielle rettigheter (IP).