2. juli 2019
Forus får Nordens største aktivitets- og opplevelsessenter

Tvedtsenteret bygges om for fremtiden og får aktivitets- og opplevelsessenter på gigantiske 66 000 kubikkmeter.

Tvedtsenteret bygges om for fremtiden og får aktivitets- og opplevelsessenter på gigantiske 66 000 kubikkmeter.

Tvedt-familien var blant de første som så muligheter på Forus og kjøpte et bygg allerede i 1976 da Forus nærmest bare var et øde myrområde. I dag er Tvedtsenteret et kjært og populært kjøpesenter for både ansatte på Forus og mennesker i hele regionen som kommer for å handle, spise og oppleve senterets mange aktivitetstilbud.

Nå forvandles deler av bygningsmassen for å posisjonere det ikoniske senteret for fremtiden.

– Vi har blitt fostret opp på mantraet om å aldri være fornøyd med tingenes tilstand og viktigheten av å holde blikket på fremtiden, sier senterleder Jarleif Tvedt om Tvedt-familien.

Og i fremtiden er opplevelser et nøkkelelement for Tvedtsenteret.

– For at kunder skal komme og tilbringe tid her må vi tilby produktkunnskap man ikke får via netthandel og opplevelser utover å handle. Dette er viktige fokusområder når vi nå utvikler for fremtiden, sier senterlederen.

Som et ledd i dette utvikles nå Skeidar/Livings tidligere møbellager til Nordens største aktivitets- og opplevelsessenter. Det vil få en grunnflate på 3000 kvm og takhøyde på 22 meter, tilsvarende 66 000 kubikkmeter.

Jarleif Tvedt holder kortene foreløpig relativt tett til brystet om hva det tidligere møbellageret skal inneholde.

– Klatresenteret flytter hit og det blir mange spennende aktivitetstilbud for store og små. Det vil også holde åpent på søndager, forteller Tvedt og legger til at dørene etter planen offisielt åpnes ved årsskiftet.

For å få en bedre link mellom kjøpesenteret og det nye opplevelsessenteret omgjøres også inngangspartiet og fellesarealene på Tvedtsenteret, som i dag har et totalareal på 50 000 kvm og 30 butikker.

– Vi utvider ikke arealene, men på grunn av omdisponeringer har vi plass til to til fire nye leietakere. Nytt inngangsparti og oppgraderte utearealer vil også gi bygget et visuelt løft, sier Tvedt.

Han er optimistisk på vegne av Tvedtsenteret og Norges største næringsområde.

– Det er høy optimisme i næringslivet på Forus og de rundt 40 000 ansatte her er en viktig målgruppe. Vi har også styrket den sentrale beliggenheten ytterligere for folk i regionen fordi den nye busstraseen går rett utenfor. I tillegg bygger vi innendørs sykkelparkering for kunder og ansatte. Tvedtsenteret skal være enkelt å komme fra og til med bil, kollektivtransport og sykkel, avslutter Tvedt.