25. august 2017
Forus-innovatør skaper møteplass for innovasjon

Creator Makerspace på Forus er initiativtaker til den nye oppfinner- og skaperfestivalen Create i Stavanger Forum 1. og 2. september.

Spennende gründer- og innovasjonsmiljøer vokser frem i rekordfart på Forus, og prototypeverksted Creator Makerspace er en viktig tilrettelegger og bidragsyter. Her kan både privatpersoner og virksomheter samles for å dele ideer, utstyr og kunnskap.

Nå har Creator Makerspace tatt initiativ til den nye møteplassen Create, der innovasjon, skaperglede og kreativitet står i fokus. Ifølge Jan Tore Usken i Creator Makerspace skal Create bli en arena hvor innovatører kan møte mulige samarbeidspartnere, kunder og investorer, i tillegg til å få tilbakemeldinger på ideer eller det de har skapt.

Festivalen i Stavanger Forum vil huse en rekke utstillere, som hobbyoppfinnere, studentprosjekter og gründere til etablerte bedrifter. Noen eksempler er studenter ved UiS som skal vise frem en elektrisk racerbil, SmartPlant og selskapets løsninger for autonome bygg, Tesla Motors og Bouvet.

Create Talks er en sentral del av festivalen, der regionale foredragsholdere skal snakke om blant annet kunstig intelligens, innovasjon, grønn mote, branding og romfart.

Mer informasjon og program finner du her.