18. september 2017
Forus-selskapet Viju får nye eiere – slås sammen med VisionsConnected

Avedon Capital Partners har kjøpt norske Viju og nederlandske VisionsConnected. De to allerede globale selskapene, slås nå sammen for å skape en ledende global spesialist innen videokonferanse, audiovisuelle løsninger og samhandlingstjenester.

Sammen vil Viju og VisionsConnected levere spesialiserte tjenester og løsningen innen design, installasjon, service og support av fysiske og virtuelle møterom. Det nye selskapet vil ha en årlig omsetning på rundt 1 milliard norske kroner og ha i underkant av 400 ansatte fordelt på 17 kontorer over hele verden. En ny felles merkevare vil bli lansert tidlig i 2018.

Viju, som har hovedkontor i Luramyrveien 79 på Forus, er et norskstartet selskap med nærmere 20 års fartstid, som i dag leverer løsninger og tjenester fra sine kontorer i Oslo, Forus, Bergen og Trondheim, samt en rekke avdelingskontorer i USA, Storbritannia og Singapore. Når de nå slås sammen med VisionsConnected vil det nye selskapet betjene kunder fra offentlig og privat sektor i mer enn 120 land.

Konsernsjef i Viju, Odd Sverre Østlie, blir konsernsjef for det nye selskapet. Østlie har tidligere arbeidet i Cisco, Tandberg, Microsoft og McKinsey. Han er ansvarlig for selskapets ambisiøse vekststrategi, som innebærer både organisk vekst og oppkjøp.

– Samlet har Viju og VisionsConnected en unik ekspertise og spisskompetanse innen vårt fagfelt. Ved å kombinere våre tilbud og løsninger styrker vi oss og blir en helt komplett leverandør av fysiske og virtuelle møterom, audiovisuelle løsninger og tilhørende tjenester og support. Med felles krefter og en ambisiøs vekststrategi vil vi nå ut til enda flere kunder og markeder enn tidligere, sier Odd Sverre Østlie (til høyre på bildet).

Grunnleggeren av VisionsConnected, Raymond Alves, blir direktør for løsninger, og skal styrke og spisse selskapets løsnings- og tjenesteavdeling.

– Vi skal legge til rette for at ansatte i virksomheter opplever fordelene god samhandling gir, og kundene skal kunne måle forbedringene de oppnår ved å investere i samhandlings- og audiovisuell teknologi. Jeg ser frem til å videreutvikle våre løsninger og tjenester, og å fortsette å drive innovasjon ved å legge til rette for effektiv samhandling mellom mennesker og organisasjoner, sier Raymond Alves (til venstre på bildet).

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Bilder: Viju