4. juni 2019
Fullt utleid nybygg før det ble fundamentert

Seabrokers Eiendoms nye kombinasjonsbygg i «gullrekka» som er under oppføring ble fullt utleid allerede under fundamenteringsarbeidet. 

Seabrokers Eiendoms nye kombinasjonsbygg i “gullrekka” som er under oppføring ble fullt utleid allerede under fundamenteringsarbeidet. 

– Fra midten av 2000-tallet og fremover ble Seabrokers Eiendom kjent for å bygge en rekke fremtidsrettede næringsbygg på spekulasjon. Byggene ble grunnet fleksible og robuste løsninger utleid før de var ferdigstilt. Det er nå over ti år siden og mange trodde markedet for dette var borte, men det motbeviser vi nå, sier daglig leder Rolf Aarthun i Seabrokers Eiendom.

Seabrokers Eiendom igangsatte i vinter byggingen av totalt 12.000 kvm kombinasjonsbygg på Vestre Svanholmen 3 – i sørenden av “Gullrekka”. Arealet er fordelt på to tvillingbygg på 6000 kvm. Det ene er solgt til og bygges for Forus-virksomhetene Norsk Kamstål og Vestbetong, som skal ha hele arealet.

Det andre bygget, eiet av Seabrokers Eiendom, er på 6000 kvm hvorav 1500 kvm er kontorer og 4500 kvm hall/verksted. Dette bygges for Seabrokers Fundamentering og Seabrokers Havnekraner, som til sammen skal ha cirka 50 prosent av arealet.

– Som vanlig når Seabrokers Eiendom bygger næringsbygg legges det stor vekt på kvalitet, miljø og langsiktig bærekraft. Bygget er et av få kombinasjonsbygg med energiklasse A og er bygget i arkitektonisk særklasse for å passe sammen med resten av gullrekka, forteller Aarthun.

Vannbåren varme og full fart i utleiemarkedet
Seabrokers Fundamentering har boret energibrønner som skal forsyne hele bygget med vannbåren varme.

– Hvor mange kombinasjonsbygg har vannbåren gulvvarme i verkstedet? Komfort og energivennlighet går hånd i hånd i Vestre Svanholmen 3. Dette, i tillegg til flere andre smarte løsninger, er med å bringe bygget til energiklasse A, sier Aarthun.

– Uleiemarkedet generelt er nå i bedring, og skikkelige kombinasjonsbygg som dette er virkelig i vinden. Bygget ble 100 prosent utleid mens fundamenteringsarbeidene pågikk og før støpingen av topplaten er påbegynt. Seabrokers Eiendom er svært fornøyde med å være i gang med nybygg igjen, og det at det allerede er fullstendig utleid til solide, gode leietakere gjør det ekstra kjekt, legger han til.

Flytter til Forus
De nysignerte leietakerne er HALFEN, som flytter fra Hillevåg til Forus, og Nordic bulk som flytter fra Sandnes til Forus.

– Med disse, sammen med Seabrokers Fundamentering, Seabrokers Havnekraner, Vestbetong og Norsk Kamstål, danner det seg en ny fremtidsrettet industriklynge på Vestre Svanholmen. En industriklynge vi har stor tro på og som tiden vil vise hva bidrar til i lokalområdet. Seabrokers Eiendom heier på Forus og er svært stolte over å ha bidratt til å utvikle Vestre Svanholmen til å bli det det er – og skal bli i fremtiden, avslutter Rolf Aarthun.

Seabrokers Eiendom er en av deltakerne i Forus-samarbeidet, som driver langsiktig omdømmebygging av Forus. Se video om hvorfor lokalisere virksomhet på Forus: