12. august 2019
HABI vinner ventilasjonskontrakt med SUS2023

Stavanger universitetssykehus har signert kontrakt med HABI as for luftbehandlingsanlegg for nær halvparten av det nye sykehusbygget.

Stavanger universitetssykehus har signert kontrakt med HABI as for luftbehandlingsanlegg for nær halvparten av det nye sykehusbygget.

Kontrakten er verdt 81,5 millioner kroner inkludert mva, og gjelder byggene A og B på det nye universitetssykehuset på Ullandhaug. Leveransen innebærer 471 000 m³ luft fordelt på 23 separate luftbehandlingsanlegg med integrert automatikk.

HABI legger opp til en produksjonslinje slik at det blir minimalt med avfall fra produksjonen, minsker transportbehovet og representerer en effektiv måte å jobbe på i henhold til LEAN prinsippene.

– Vi er svært stolte over å vinne en så prestisjefylt kontrakt med SUS2023, som til nå den største kontrakten i firmaets historie. For oss som lokal leverandør med røtter tilbake til 1845, ser vi frem til å være en del av SUS2023, et prosjekt som er viktig for utviklingen av vår region sier styreleder Helge Bie og daglig leder Tor Ove Jørgensen i HABI, som har hovedkontor på Forus i Stavanger.

HABI har posisjonert seg inn mot å konkurrere om deler av ventilasjonsentreprisen på det nye sykehuset, med målrettet jobbing siden november 2018, og ser nå at innsatsen bærer frukter.

-For oss betyr denne avtalen at vi sikrer arbeid for mellom 15 til 20 medarbeidere, og en betydelig ordrereserve i tre år fremover. I tillegg ser vi frem til å jobbe med en så kompetent og spennende organisasjon som SUS2023. Vi kommer til å opprettholde all vår virksomhet innen ventilasjon, blikkenslagertjenester og taktekking samtidig som vi jobber med dette prosjektet. Vi starter planleggingen av oppdraget umiddelbart, sier administrasjonsleder Anne Christine Bie i HABI.

-Det er hyggelig at HABI , som er et lokalt og tradisjonsrikt firma, har vunnet frem i konkurransen om dette oppdraget. Nå starter arbeidet, og sammen skal vi jobbe for at det blir et godt inneklima på det nye sykehuset. Det er viktig for både pasienter og medarbeidere, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Stavanger universitetssjukehus.

Fotokred: Anne Christine Bie/HABI
Bildetekster:

Inger Cathrine Bryne og Helge Bie
Ledelsen i SUS2023 og HABI