9. mai 2017
Kommunal millionsatsing på Forus

Stavanger kommune satser to millioner kroner på prototype-verkstedet Creator Makerspace.

Creator Makerspace er en non-profit-organisasjon som holder til i Lagerveien 9 på Forus. Deres nettverk består av 400 personer som bidrar til et miljø hvor både private og bedrifter raskt skal kunne omvandle ideer til fysiske produkter.

– Her testes og lages det prototyper innen de nye teknologiene som kommer for fullt med den fjerde industrielle revolusjonen, sier Jan Tore Usken, innovasjonspartner hos Creator Makerspace. Han tror miljøet karakteriseres av lidenskap for teknologi, dugnadsånd, kompetansedeling og ren innsatsvilje.

Creator Makerspace får nå tildelt 2 millioner kroner fra Stavanger kommunes vekstfond. Pengene skal gå til en utvidelse av Creators ansvar for innovasjon i regionen og det planlegges å forvandle den tidligere brannstasjonen på Forus til en møteplass som i større grad skal gjøre tilgjengelig og eksponere “skaperkraft fra Vestlandet”.

– Hensikten med Vekstfondet er å skape arbeidsplasser og legge til rette for vekst og næringsutvikling. Det er noe Creator Makerspace kan bidra til, og vi ser fram til et godt samarbeid, sier Tone Grindland, næringssjef i Stavanger kommune.

Det siste halvåret har over 170 bedrifter gjestet Creator Makerspace for å bli inspirert og få innblikk i ny teknologi.

– Vi er utrolig takknemlige og ydmyke for den tilliten Stavanger kommune nå viser oss. Dette muliggjør videre fasilitering og akselerering av verdiskapningen, sier Usken.

På bildet sees fra venstre Jan-Tore Usken, Kjetil Eik og Fredrik Südmann. (Foto: Creator)