25. august 2017
Lyse i samarbeid med Creator Makerspace

Lyse bygger opp under innovasjon i regionen ved å støtte opp om flere ulike forskningstiltak. Nå er også Creator Makerspace en samarbeidspartner for Lyse.

Et makerspace er et prototypeverksted hvor folk med felles interesser kan samles for å jobbe på prosjekter og dele ideer, utstyr og kunnskap. Og på Forus ligger det et slikt verksted, der innovatører, makere, kunstnere, oppfinnere og selskaper møtes og jobber sammen. Målet for Creator er å være en attraktiv møte- og arbeidsplass for makere, og bidra til å skape arbeidsplasser i regionen.

– Det er viktig for Lyse å være med og bygge opp under innovasjon i regionen. Det gjør vi ved å samarbeide med foretak som dette, på samme måte som eksempelvis GrunderArena Jæren, Ungt Entreprenørskap og Studentinkubatoren på UiS, sier Eirik Gundegjerde, direktør i Lyse.

Brukergruppen på Creator er myntet både på både privatpersoner og bedrifter.

På denne måten understøtter Lyse aktiviteter som stimulerer til kreativitet og skaperglede. Dette samarbeidet passer derfor spesielt bra i forhold til Lyses aktiviteter innen kommunikasjonsteknologi, digitalisering og smartby, og her kan ideer prototypes om en har behov for det, sier Gunnar Crawford i Innovasjonsavdelingen.

Den første fellesaktiviteten mellom Lyse og Creator er et «Hackathon», som skal arrangeres sammen med Stavanger kommune, Stavanger Sentrum og Atea. Dette er et arrangement som har som mål å utvikle og teste nye tjenester på LoRa-nettet som nå etableres i Stavanger (og som Lyse leverer fiberinfrastruktur til).