2. juni 2017
Malthus og Uniteam slår seg sammen

Malthus og Uniteam slår seg sammen og blir en ledende leverandør av modulbygg og containere. Det sammenslåtte selskapet vil ha 150 ansatte fordelt på seks land, med en årsomsetning på over en milliard kroner.

Etterspørselen etter midlertidige bygg og bygninger som kan ferdigstilles på kort tid er stor og økende, både i offentlig og privat sektor, i Norge og internasjonalt. Både Uniteam og Malthus, som har hovedkontor i Vassbotnen 1 på Forus, har allerede oppnådd internasjonal anerkjennelse for kreative og nyskapende løsninger for blant annet sykehus, omsorgsboliger, samt midlertidige kontorer og innkvartering for industri, bygg- og anleggsbransjen.

Arild Ollestad, konsernsjef i Malthus, blir leder for det sammenslåtte selskapet og som skal hete Malthus Uniteam AS.

– Vi slår oss sammen for å kunne tilby bedre, mer effektive og fremtidsrettede løsninger for våre kunder, gjennom innovasjon og produktutvikling. Vårt mål er å bli det mest innovative og lønnsomme modul- og container selskapet i Norden, med ambisjon om ytterligere internasjonal vekst, sier Arild Ollestad.

Samtidig med sammenslåingen kommer IKM Gruppen inn på eiersiden.

– Vi er stolte av å komme inn som medeiere i Malthus Uniteam sammen med Reiten & Co og resten av aksjonærfelleskapet. Sammen er vi sterkt motivert av å være med på og utvikle norskeide, internasjonale virksomheter. På sikt vil en børsnotering vurderes for å supportere ytterliggere lønnsom vekst, sier Ståle Kyllingstad, CEO og eier av IKM Gruppen, som vil bli en av hovedaksjonærene i det nye selskapet.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Bilder: Malthus