3. mai 2017
Marsrekord for den smarte bysykkelen

Over 3600 sykkelturer ble gjennomført i mars 2017. Dermed har den smarte bysykkelen satt ny solid brukerrekord i løpet av de vel tre årene tilbudet har vært tilgjengelig.

– Kurvene peker pent oppover og øker jevnt og trutt for Bysykkelen. I mai 2016 bikket vi over 2000 sykkelturer i måneden, og nå i mars tok vi et kraftig hopp videre opp. Det er veldig spennende å se utviklingen, sier prosjektleder for Bysykkelen, Randi Markvardsen.

De nye gode tallene ble presentert under Forusmøtet denne uken.

Flere vil sykle

Hun ser mange grunner til den fine veksten, og peker på at stadig flere blir klar over at det er en smart elbysykkel tilgjengelig i Stavangerregionen. I tillegg spiller selvsagt årstidene og været inn på hvordan folk velger å komme seg frem.

Grønn transport

– Mitt håp er at mars kan være starten på det vi jobber for hele tiden, at folk velger en grønnere transport, ser at den smarte elbysykkelen er et godt alternativ, sier Markvardsen.

Hvor folk bor og plassering av ladestasjoner, er avgjørende for hvordan syklene blir brukt. Noen bruker sykkelen på hele turen (låser den mens de er i møter eller andre ærend), mens andre kombinerer sykkelen med buss, tog eller båt. Rimelige abonnementer i tillegg til timesleie har gjort bysykkelsystemet mer attraktivt og fleksibelt for brukerne

Hun ser at tilbudet er i ferd med å bli kjent for flere og flere innbyggere, og at samarbeidet med HjemJobbHjem gjør at enda flere hører om tilbudet.

Stavanger tidlig ute

Bysykkelprosjektet i Stavanger startet som et prøveprosjekt i 2014, og dermed ble oljehovedstaden blant de første byene i Europa som tilbyr smarte elbysykler.

– Vi har nå 167 sykler i poolen, og 219 ladepunkter. Disse er fordelt på 39 steder/stasjoner i Stavanger og på Forus. Nylig mottok vi 30 nye sykler og 400 ladepunkter. Dermed har vi totalt rundt 200 sykler i poolen, opplyser Markvardsen.

Flere sykler og flere ladestasjoner

I løpet av året vil poolen økes med ytterligere ca 150 sykler, da vil befolkningen ha rundt 350 sykler tilgjengelig. Det blir også flere ladestasjoner med nær en dobling og det vil da være 80 ladestasjoner i regionen.

Samarbeid med HjemJobbHjem

– Fremover vil vi konsentrere utviklingen av infrastrukturen i samarbeid med Kolumbus og HjemJobbHjem for å styrke denne reiseordningen. Dermed blir de smarte bysyklene å finne både i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg kommuner, avslutter Markvardsen.

 

Tekst: Ingveig Tveranger
Foto: Gobike