4. desember 2019
Mesterbakeren i splitter nytt bakeri på Forus

I dag var det offisiell åpning av Mesterbakerens toppmoderne bakeri på Forus, der selskapet har hatt tilhold i 18 år.

I dag var det offisiell åpning av Mesterbakerens toppmoderne bakeri på Forus, der selskapet har hatt tilhold i 18 år.

I august 2018 ble det første spadetaket tatt og i dag var det offisiell åpning av flaggskip-bakeriet i Kanalarmen, som skal gi Mesterbakeren mulighet til utvikling av kvalitetsvarer i tråd med nye trender og forbrukerønsker. Her skal det produseres opptil 15 000 brød og 45 000 småvarer daglig, men anlegget har betydelig større kapasitet.

– Vi har sett det vokse frem og 48 ansatte i bakeri og administrasjon har gledet seg til å flytte inn i 2950 flunkende nye kvadratmetere. De siste ukene har vi jobbet med å kjøre inn det nye anlegget som huser topp moderne bakeriutstyr. Vi har nå fått opp full produksjon og er stolte over å kunne levere flotte bakervarer av den høye kvaliteten Mesterbakeren er kjent for til hele Rogaland, sier regionsjef Per Aage Aagesen i Mesterbakeren.

Mesterbakeren AS ble etablert i 1986 av Kjell Finnestad på Kvadrat kjøpesenter som et åpent bakeri med bakeriutsalg. Den første avtalen mellom Mesterbakeren og REMA 1000 ble inngått i Stavanger i 1989 ved et håndtrykk mellom Kjell Finnestad og Odd Reitan. Etter hvert ble Mesterbakeren AS den største privateide bakerikjeden i Norge frem til den ble kjøpt opp av Norgesmøllene i 2004.  I dag er Mesterbakeren AS en landsdekkende kjede med 10 bakerier fra sør til nord. Mesterbakeren på Forus leverer til alle REMA 1000-butikker i Rogaland.

– Siden 2001 har Mesterbakeren i Stavanger holdt til i det tidligere papirlageret i Gamle Forusvei 20. Da lå omsetningen på 32 millioner kroner. Vi har trivdes godt og hatt en fin produksjonsflyt, men med økt etterspørsel var ikke lenger det gamle bakeriet egnet for å levere den kvaliteten Mesterbakeren skal stå for. I år ligger Mesterbakerens Stavanger-bakeri an til en omsetning på 100 millioner kroner, og med nytt bakeri er vi rigget for videre vekst og produkter av enda høyere kvalitet, forteller Aagesen.

Åpningsmarkering
50 personer var med på åpningen i dag og tilstede var blant annet regionavdelingen til REMA 1000, byggeier, alle ansatte på bakeriet og sønnen til Kjell Jan Finnestad, mannen som opprinnelig startet opp Mesterbakeren i Stavanger i 1986.

Snoren ble klippet av regionsdirektøren i REMA 1000, Per Tore Solstad. Han sa i sin tale at de er stolte av å jobbe sammen med en leverandør som Mesterbakeren som alltid gjør sitt for å være best på kvalitet, og som jobber målrettet for å møte kundenes etterspørsel.

– Kunden er vår øverste sjef, og vi vet at de forventer kvalitet, sunnhet og bærekraft i tillegg til laveste pris. Vi vet at brød og bakervarer er en av de viktigste varegruppene i butikk, og da er det avgjørende at folk i Mesterbakeren alltid har vært engasjert og lidenskapelig opptatt av det det holder på med. Det skinner igjennom på hver leveranse, sa Solstad.

Direktør i Mesterbakeren, Tor S. Sivertsen fortsatte åpningen med å fortelle om forbedringer gjort på kvalitet, HMS og bærekraft i det nye bakeriet. Forbedringene omfattet blant annet nye Heuft-ovner som gir saftigere bakverk, lengre liggetider og smartere arbeidsprosesser. Det ble også nevnt en viktig HMS-forbedring gjort i forhold til å ta ned melbelastningen for de ansatte og automatiserte løsninger for å redusere belastninger for de ansatte.

Aktiverer barn og unge
I det kommende året skal lokalmarkedet ta del i og bli kjent med bakeriet og bakekunsten. Skoleklasser skal eksempelvis inviteres til bakedag for å lære barn og unge hvordan et moderne bakeri fungerer, lukter og smaker.

– Vi skal fortsette å begeistre forbrukerne med fristende brød og bakervarer av enda høyere kvalitet enn før, avslutter Per Aage Aagesen.