26. juni 2020
Møbelbutikk i ny drakt

Med 40 års møbelhistorie i ryggen ønsker SKEIDAR gamle og nye kunder velkommen til fornyet møbelbutikk i Tvedtsenteret.

Med 40 års møbelhistorie i ryggen ønsker SKEIDAR gamle og nye kunder velkommen til fornyet møbelbutikk i Tvedtsenteret.

I Stavanger-regionen har generasjoner innredet hjemmene sine, og hagene også for den del, med møbler og interiør fra det velkjente Tvedtsenteret. Både i omsetning og areal er dette ett av Norges største møbelvarehus. Nå er møbelavdelingene bygget opp helt nytt; å handle til hjemmet sitt skal være kjekt, enkelt og inspirerende.

Dugnad for Norge
Møbelavdelingen i det tradisjonsrike bygget er hele 4000 kvadratmeter og rommer de fleste stilarter. Etter ominnredningen er møblene gruppert slik at du enklere finner det du liker fort. Nordiske møbler står for seg, mørke moderne for seg og så videre.

– Vi har lagt vekt på trivsel og inspirasjon. Dette går igjen både i miljøene og i inndelingen, og vi får fine tilbakemeldinger på det, forteller varehussjef Cecilie Hektoen.

SKEIDAR er også opptatt av norsk merkevare. Dette handler om norske arbeidsplasser og kvalitet.

– Vi gjør en dugnad for landet. I sengeavdelingen vår er for eksempel ca. 80 prosent av sengene norske merkevarer, produsert i Norge, beskriver hun.

Kundetrivsel
Som før finner du møbelavdelingen i andre etasje, mens første etasje, på 2000 kvadratmeter, er interiøravdeling og eget lager. For kunden er fordelen soleklar, med lager i eget bygg er varene langt mer tilgjengelige der og da.

Vegg i vegg med SKEIDAR ligger AIR by Bolder, en møteplass og opplevelsesarena, med klatre- og buldrevegger, trampolinebane, zipline og mer. Her kan de i familien som ikke er opptatt av møbelhandel ha det gøy, mens andre handler.

På historisk grunn
– Å ønske velkommen til fornyet møbelbutikk i Tvedtsenteret, er noe en gjør med en sterk følelse av ærbødighet. Butikken er ikke bare ett av Norges største møbelvarehus, men også blant de mest tradisjonsrike, sier Hektoen.

I 1978, da den eneste aktiviteten på Forus var helikopterbasen ved den gamle hangaren fra krigens dager – der BILTEMA åpnet i vår – ble bygget reist som Norges største møbellager. Dette var det første nybygget på området til Forus Industri Tomteselskap. Den gangen var butikk på Forus utenkelig. Et par år etter sto motorveien mellom Sandnes og Stavanger ferdig. Så, den 4. september 1982, åpnet Norges største møbelvarehus under navnet TVEDT på Forus. Det var ved siden av møbellageret, der XXL ligger i dag. Den Røde Elefant var identitetsmerket, og suksessen formidabel. I byene var det verken konserthus eller store sentre, og Kvadrat var fortsatt noe som skulle bli. TVEDT på Forus ble samlingspunkt med aktiviteter av alle slag, fra sirkus med elefanter, til konserter og annet. På TVEDT kunne vi oppleve Pippi Langstrømpehesten, Bjøro Håland, vannsengmadrassprenging, kakespising med Bjørge Lillelien og mye mer.

I 1988, etter fusjon med KIM i Bergen, ble TVEDT på Forus til KIM TVEDT. I 2003 fikk selskapet flere eiere, og i 2005 skiftet selskapet navn til LIVING. Da startet prosessen med å bli landsdekkende og i 2014 fusjonerte LIVING og SKEIDAR.

Ønsker velkommen
De siste fem månedene har butikken, som ligger i det opprinnelige møbelmagasinet, blitt totalrenovert. Det blir garantert ingen sirkuselefanter når SKEIDAR åpner i helt ny drakt, men det blir et vell av møbel- og interiørinspirasjon, i arealer som er så store at en kan trives uten trengsel.

– Over 40 år møbelhistorie gjør noe med folk. Nå ser vi fremover og vi gleder oss oppriktig til å ta imot nye generasjoner møbelkunder, forteller varehussjef Cecilie Hektoen med et smil.