12. juni 2020
Nytt navn, nye leietakere og ny «gammel» eier

Det har skjedd litt av hvert i Kanalarmen 10 denne våren. Bygget har fått nytt navn, ny, stor leietaker og Base Gruppen er tilbake som eier.

Det har skjedd litt av hvert i Kanalarmen 10 denne våren. Bygget har fått nytt navn, ny, stor leietaker og Base Gruppen er tilbake som eier.

Bygget ble ført opp i 2012, men etter kort tid solgt ut av porteføljen til utbyggeren. I fjor høst kastet imidlertid det tidligere eierselskapet kortene og bygget er nå eid av Base Gruppen gjennom Base Bolig Holding. Nå heter bygget Forus Innovation Center.

Etter å ha tegnet en langsiktig leieavtale med E Plug opplever nå bygget bokstavelig talt en ny vår. Det pusses og males, og det er dialog med flere potensielle leietakere om avtaler.

– Vi håper å få liv i alle etasjene. Foreløpig er den ene tom, men dette kan endre seg fort, sier administrasjonssjef Anne-Brit Torvestad i Base Gruppen, som blant annet har ansvaret for å dialog med potensielle leietakere.

I andre etasje har E Plug funnet seg vel til rette denne våren. Selskapet ble etablert i 2008 og har utviklet patenterte teknologier som til arbeidsoppgaver for olje- og gassnæringen.

CEO Hein Andre Langåker har ledet selskapet de siste fire årene og har stått midt oppe i ekspansjonen selskapet har opplevd, også internasjonalt.

– Ettersom selskapet har vokst jevnt og trutt siden teknologien vår ble testet med gode resultater på Statfjordfeltet i 2015, trengte vi nå mer plass til våre ansatte. I Kanalarmen på Forus kunne Base Gruppen tilby oss svært gode og tilrettelagte fasiliteter og vi er svært fornøyde med å være her de neste 10 årene, og muligens lengre, sier han.

Langåker sier bygget er topp moderne og gir plass til å vokse.

– Beliggenheten på Forus er også svært gunstig, sier han.

E Plug har funnet en nisje innen brønnteknologi og fokuserer i hovedsak på å løse nedhullsoppgaver som er utsatt for risiko og vesentlig tidsbruk.

– Grunnen til at vi vokser internasjonalt er at oljeselskapene reduserer risiko og det totale kostnadsbildet i brønnens levetid med vår teknologi, sier Langåker.

Han sier det har vært en spennende reise der oljeselskapenes stadig nye utfordringer er en inspirasjon å jobbe med.

– Men ofte er veien lang fra vi blir introdusert for en problemstilling til vi faktisk kan utføre første jobben med ønsket resultat. Det er nok iherdigheten vår, kombinert med erfaring, som gjør at vi får fram nye teknologier som skaper resultater, sier han.

I samme bygg ligger også søsterselskapene E Innovation og Nitrogas som produserer utstyr til vedlikeholdsarbeid på selve plattformene og landanleggene.

– Vi skal bruke bygget til å ta godt vare på vår innovasjonskultur, så byggets navn passer oss veldig bra, sier Langåker.

Anne-Brit Torvestad sier Kanalarmen 10 er et bygg med store og lyse cellekontorer.

– Og i disse koronatider kan det være verdt å nevne at det er berøringsfrie armaturer på både kjøkken og toaletter, sier hun.

Base Gruppen har engasjert interiørdesigner og fått tips til fargesetting og planmessige endringer for leietakere som ønsker å gjøre enkle ombygginger.

– Blant annet er hovedinngangspartiet totalrenovert nå i vinter og framstår veldig delikat og innbydende. Flere oppgraderinger er på trappene, sier Torvestad.

Det var i sin tid Backe Rogaland som var hovedentreprenør og selskapet har nettopp tegnet en ny tiårs leieavtale. Det bør bety at de er godt fornøyde med bygget.

– Det er vi! Både beliggenhet og fasiliteter tilfredsstiller våre behov. Og så er det kjekt at det igjen er blitt mer aktivitet her, selv om det ennå er plass til flere, sier administrerende direktør Sjur Hana.

Denne våren er også Per Grønning med og drifter bygget. Han har jobbet på bygget i flere år tidligere og kjenner det veldig godt.

– Min jobb er å sørge for at bygget er i den stand det forventes av moderne og framoverlente bedrifter. Jeg ønske å være en trygghet både for Base og leietakerne, sier Grønning.

Base Gruppen har opp gjennom årene reist rundt ti bygg på Forus. Like i nærheten på Kanalområdet ligger også Bilfinger og Maersk, som sammen med Forus Innovation Center kalles for Base Corner.

– Forus har alltid vært et viktig område for oss. Her har vi vært og her skal vi bli, kommenterer konsernsjef Alfred Ydstebø i Base Gruppen.

Bilder:

CEO Hein Andre Langåker i E Plug (t.v.) og styreleder Stian Obrestad i Base Bolig Holding utenfor Forus Innovation Center.

Anne-Brit Torvestad i inngangspartiet.