9. august 2019
Quality Hotel Region Stavanger skal samle inn 100 000 kroner til syriske flyktninger

29. august arrangerer Quality Hotel Region Stavanger frokostmøte på Quality Airport Hotel Stavanger til inntekt for syriske flyktninger i Libanon. Rune Bjerga og Espen Hana er noen av bidragsyterne i forbindelse med veldedighetsarrangementet på Sola.

29. august arrangerer Quality Hotel Region Stavanger frokostmøte på Quality Airport Hotel Stavanger til inntekt for syriske flyktninger i Libanon. Rune Bjerga og Espen Hana er noen av bidragsyterne i forbindelse med veldedighetsarrangementet på Sola.

De tre Nordic Choice-hotellene, Quality Hotel Pond (Forus), Quality Hotel Residence og Quality Airport Hotel Stavanger går nå sammen om å samle inn midler som går uavkortet til utstyr og brensel, medisinsk hjelp til flyktninger bosatt i fattigslige leirer ved grensen til Syria. Pengene skal formidles via Abri Aid, som har besøkt Libanon 20 ganger de siste 2 årene. De jobber tett med libanesiske myndigheter i Ministry of Social Affairs (MoSA), som har ansvaret for flyktningkrisen i landet. Abri Aid er så langt fornøyd med engasjementet fra hotellene:

– Dette initiativet setter vi stor pris på. Vi opplever en stadig økende interesse for arbeidet vårt i Libanon, og dette er et viktig bidrag i en situasjon som aldri ser ut til å ta slutt, sier informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson i Base Gruppen.

Abri Aid ble etablert av Base Gruppen etter at Alfred Ydstebø og Lars Petter Einarsson besøkte Libanon i romjulen 2016. Einarsson sier at engasjementet er en naturlig forlengelse av arbeidet selskapet gjorde på akuttmottaket på Forus i 2015 og 2016.

– Selv om forholdene inne i Syria mange steder er bedret, er det fortsatt borgerkrig i landet. Etter åtte år er store deler lagt i ruiner, og flyktningene er redde for å reise hjem til kaos og usikkerhet. Situasjonen for dem i Libanon blir bare dårligere og dårligere. Sparepengene har tatt slutt, og bidragene fra verdenssamfunnet blir også mindre og mindre. Forholdet til den libanesiske befolkningen er også i ferd med å tilspisse seg, og byrden for det lille fjellandet ved Middelhavet er stort, sier Lars Petter Einarsson.

På frokosten deltar Roba Abou Yassine, som er Abri Aids primære kontakt i Bekaadalen. Yassine og hennes team har god oversikt og foreslår samt  koordinerer tiltak som Abri Aid kan utføre. Ifølge Yassine har Abri Aids innsats reddet mange liv, ikke minst har organisasjonen gitt mange et bedre liv. Yassine vil holde et foredrag om situasjonen i Libanon generelt, og om samarbeidet med Abri Aid spesielt. Alfred Ydstebø, administrerende direktør i Base Gruppen, vil også delta på frokostmøte og fortelle om erfaringene fra Libanon.

Direktør Lars Roalkvam i Quality Hotel Region Stavanger sier de har fulgt Abri Aid over lang tid.

– Grunnen til at vi har valgt å støtte akkurat Abri Aid, er at det er en uavhengig, ideell organisasjon som hjelper mennesker i sin ytterste nød. De har gitt innblikk i en verden som har satt dype spor. Nordic Choice Hotels og Quality Hotel deler en tradisjon og en kultur for å gjøre mer enn det som er forventet av oss gjennom vårt WeCare-arbeid, og når vi har muligheten til å ta ansvar utenfor vår egen hotelldør, hvordan kan vi la være?, spør Roalkvam.

Arrangementet finner sted torsdag 29. august, kl. 08.15 – 10.15 Quality Airport Hotel Stavanger. Det blir frokost, foredragsholdere og auksjon av små og store opplevelser. Inngangspris: 150 kroner.