11. april 2019
Roxel skal levere rør for 130 millioner til SUS2023

Roxel Tekniske AS vinner sin første kontrakt innenfor sykehusbygging. Avtalen har en verdi på 130 millioner kroner inkludert mva.

Roxel Tekniske AS vinner sin første kontrakt innenfor sykehusbygging. Avtalen har en verdi på 130 millioner kroner inkludert mva.

Roxel Tekniske AS har vunnet en kontrakt med Stavanger Universitetssjukehus for å levere rørtekniske installasjoner til byggene C-D-E på det nye sykehuset som skal bygges på Ullandhaug. Det er første gang Roxel Tekniske AS får en kontrakt med et sykehusutbyggingsprosjekt. Selskapet er en del av Roxel, som nylig har samlet virksomheten på Forus og blitt nasjonalt kjent som et foregangselskap i omstilling.

– For oss er dette veldig spennende og en stor kontrakt. Nå ser vi frem til å jobbe med en profesjonell aktør, som Stavanger Universitetssjukehus er. Vi vet at SUS2023 har gode systemer for planlegging og prosjektstyring, og for oss blir dette en ny måte å jobbe på. Det blir også lærerikt å delta på de digitale samhandlingsplattformene der alle aktørene er med. Vi har jobbet med hoteller tidligere, og det er en del fellestrekk, selv om det også er en del ulikheter, sier Gaute Bergeland, daglig leder i Roxel Tekniske AS.

Han anslår at de vil sikre 30-40 arbeidsplasser med dette oppdraget. På sikt vil de måtte rekruttere flere ansatte til selskapet.

– Roxel Tekniske AS leverer vanligvis totalteknisk entreprise for elektro, rør, ventilasjon og automasjon. Innenfor alle fag ivaretar vi både prosjektering og installasjon. Dette oppdraget blir annerledes. Særlig fordi prosjektet er ferdig prosjektert av andre, sier Bergeland.

Roxel Tekniske AS har 150 ansatte og har avdelinger i Tromsø, Oslo og Stavanger. Omsetningen var på 340 millioner kroner i 2018. Roxel Tekniske AS er en selvstendig forretningsenhet i Roxel-konsernet med hovedkontor på Forus.

– Vi syns det er flott at selskaper som har bred kompetanse fra andre bransjer, som olje og gass, hotellbygg og leveranser til tunnelprosjektet Ryfast også konkurrerer om å vinne kontrakter med SUS2023. Vi tror Roxel har et dyktig team som vil styrke vårt prosjekt, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Stavanger universitetssjukehus.

På bildet: Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør Stavanger universitetssjukehus og Dag Øyvind Meling, administrerende direktør Roxel foran tomten som er under opparbeidelse av Stangeland Maskin AS.

Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger