21. mars 2023
Samarbeidsavtale med Baseline Energy

Forus Næringspark inngår samarbeidsavtale med Baseline Energy.

Energikrisen er noe som har preget Europa og Norge det siste året. Strømprisene har mangedoblet seg siden 2021 på grunn av høye gas priser på grunn av invasjonen i Ukraina. Klimaet har vist perioder med en rekke rekorder som gjør prediksjon vanskelig. Tunge perioder med mye tørke og hetebølger i Europa etterfulgt med ekstremt regnvær og flom.

Alle disse situasjonene påvirker direkte våre strømpriser. Strømprisene har økt og gir større variasjoner. Det gjør det nødvendig å ha god kontroll på når strømmen brukes på døgnet. Det er en rekke kostnader å spare ved riktig bruk av strøm og ha smarte energisystemer i næringsbygg.

Nå har Forus Næringspark inngått en samarbeidsavtale med Baseline Energy for å levere en digital energiplattform til overvåking av energiforbruk på Forus. Dette er en del av Elnett21 prosjektet og det å sammenkoble energiforbruket til flere bygninger. Elnett21 prosjektet er ett ENOVA støttet prosjekt som legger til rette for elektrisk transport og logistikk.

I fremtiden vil næringsbygg på Forus få muligheten til å tilknytte seg en felles energiløsning for å få innsikt i eget energiforbruk opp i mot andres. Dette vil bedre innsikt, skape tettere energisamarbeid og forbedre utbyggingen av energiinfrastrukturen på Forus.

Næringsbygg vil også kunne dele informasjon fra lokal energiproduksjon, energi lagring og prediksjoner fra ladeinfrastruktur. Denne innsikten vil det kunne tas gode beslutninger som vil spare huseiere og leietakere for millioner av kroner i året.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]