20. mars 2017
Slik skal olje- og gassbransjen lykkes i fremtiden

Nysgjerrighet og nye løsninger er viktige stikkord for olje- og gassbransjen, skal man tro deltakerne på Norsk olje og gass’ årskonferanse i forrige uke.

Nysgjerrighet og nye løsninger er viktige stikkord for olje- og gassbransjen, skal man tro deltakerne på Norsk olje og gass’ årskonferanse i forrige uke.

Tema for Norsk olje og gass’ årskonferanse i 2017 var veivalg. Statsminister Erna Solberg var på plass for å presentere deler av regjeringens olje- og gasspolitikk. På bildet sees hun sammen med programleder Anne Grosvold.

– Vi trenger en fremoverlent olje- og gassbransje, som blir litt grønnere og tenker litt annerledes. Vi trenger teknologer, ingeniører og drivende dyktige fagarbeidere for å opprettholde aktiviteten fremover. Vi trenger noen av de fremste til å jobbe i denne næringen fremover. Det er et klart og tydelig budskap til norsk ungdom, for det vil være behov for olje og gass i lang, lang tid, sier Solberg.

Under konferanse presenterte Walter Qvam, leder for KonKraft-prosjektet «Konkurransekraft – norsk sokkel i endring», noen av sine langsiktige ambisjoner for næringen. Målet er at olje- og gassindustrien i Norge skal være den viktigste basisen for norsk verdiskaping, økonomisk handlefrihet, kompetanse og innovasjon – også i fremtiden.

– Ledere og mellomledere i denne industrien må velge å være nysgjerrige, se etter nye løsninger og følge med i timen. Stikkordene er nysgjerrighet og det å se på nye samhandlingsløsninger. Hvis vi ikke velger det, velger vi bort noe som vi kan komme til å angre på, sier Qvam.

Norsk olje og gass, som hare hovedkontor i Vassbotn 1 på Forus, er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for oljeselskaper og leverandørbedrifter knyttet til utforsking og produksjon av olje og gass på norsk kontinentalsokkel.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Bilde: Kilian Munch, Norsk olje og gass