27. juni 2017
Statnett forlenger med Viju

Statnett fornyer tilliten til Viju som leverandør av AV-utstyr og møteromsløsninger. Den nye rammeavtalen har en varighet på fire år og opsjon på ytterligere to, med en total verdi på opptil 50 millioner kroner.

Dette er andre gang Viju, som har hovedkontor i Luramyrveien 79 på Forus, vinner Statnetts rammeavtale for AV-utstyr. De har levert avanserte møteromsløsninger til det statlig eide selskapet siden 2012.

Statnett er systemansvarlig i det norske kraftsystemet. Dette innebærer å drifte om lag 11.000 kilometer med høyspentlinjer og 150 stasjoner over hele landet. Statnett har kommet nesten halvveis i den pågående, storstilte oppgraderingen av hovedstrømnettet i Norge, hvor det til sammen skal investeres 50-70 milliarder kroner for å sikre trygg strømforsyning over hele landet.

– Kommunikasjon er svært viktig i alt vi gjør. Med hovedkontor i Oslo og virksomhet og utbygging spredt over hele landet skal vi i løpet av dette året standardisere alle møteromsløsningene våre på én og samme standard på alle lokasjoner, slik at vi kan samhandle bedre, spare tid, reiser og ha mer effektive, virtuelle møter, sier Britt Seljesæter, konsulent for IT-service i Statnett.

Totalt skal rundt 200 møterom over hele landet standardiseres på høykvalitets videokonferanseløsninger fra Cisco. På PC-ene blir Microsoft-løsninger standard. Viju er helhetsleverandør for installasjon og drift av møterom og samhandlingsløsninger.

– Det var en tøff konkurranse med verdige konkurrenter, og vi er selvsagt glade for at vår løsning ble vurdert som den beste. Nå skal vi sørge for at Statnett får enda bedre møteromsløsninger og kan samarbeide mer sømløst på tvers av landet de neste årene, sier Odd Sverre Østlie, CEO i Viju.

Målet er å skape én standard for møteromsløsninger for alle Statnetts lokasjoner i hele Norge, og gjøre det enklere å samarbeide på tvers av landet. Møtene skal effektiviseres ved at oppstartstiden for videomøter og virtuelle møter skal ned til et minimum. Løsningene implementeres på tre lokasjoner i Nydalen i Oslo, samt møterom på alle kontorer i regionene, til sammen rundt 200 møterom.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Statnett)