24. oktober 2017
Sweco kjøper rådgivende ingeniørselskap på Forus

Sweco kjøper Dimensjon Rådgivning AS, et rådgivende ingeniørselskap i Gamle Forusvei 10.

– Jeg er glad for å ønske Dimensjon Rådgivning velkommen til Sweco. Vi har en felles ambisjon om å være den mest engasjerte og kundenære partneren med etterspurt kompetanse, og dette er et viktig skritt i denne sammenheng. Med dette oppkjøpet befester vi vår posisjon som Vestlandets ledende rådgiver, sier Tomas Carlsson, President og CEO i Sweco-konsernet. Sweco har en rekke lokasjoner rundt om i landet, blant annet i Forusparken 2.

Dimensjons rådgivere er eksperter på arealplanlegging, byggeteknikk, kommunalteknikk og infrastruktur. Selskapet ble grunnlagt i 2001 og har 47 ansatte ved kontor i Gamle Forusvei. Omsetningen i 2016 var 62 millioner NOK.

– Dimensjon og Sweco er en veldig god match, både fordi vi supplerer hverandre faglig lokalt i Stavanger, og fordi vi har en lik forretningsmodell. Vi samarbeider allerede tett med Sweco i en rekke oppdrag, og ser frem til å forme fremtidens byer og samfunn som del av samme selskap, sier Njål Erland, styreformann i Dimensjon.

– Med Dimensjon med på laget styrker vi ytterligere vår posisjon på Vestlandet, i et viktig og lovende marked. Dimensjon kompletterer miljøet vårt i Stavanger, særlig innen infrastruktur, og sammen er vi enda bedre rustet til å ta på oss store, tverrfaglige samferdselsoppdrag. Vi er svært glade for å ønske dem velkommen til oss, sier Swecos administrerende direktør Grete Aspelund.

På bildet vises signeringen av avtalen, fra høyre Otto Klippen, Jon Halvar Eiane, Grete Aspelund, Njål Erland og Per Helge Ollestad (Foto: Sweco)