11. oktober 2017
To Forus-bedrifter tildelt milliardkontrakter

Både Bilfinger Industrier og KAEFER Energy – begge med hovedkontor på Forus – har av Statoil blitt tildelt rammeavtaler for leveranse av ISO-tjenester.

Kontraktene innebærer bl.a. leveranse av tjenester og materiell innen ISO-tjenester (isolering, stillas og overflatebehandling) passiv brannbeskyttelse og driftstjenester, og dekker de fleste av Statoils offshore installasjoner. Samlet har kontraktene en verdi på over 7 milliarder kroner og varighet frem til utgangen av 2030.

For KAEFER Energy, som har hovedkontor i Geitaberget 17, er det den mest langsiktige kontrakten i selskapets historie.

– Vi er utrolig glade i dag, men også ydmyke i forhold til totalverdien på kontrakten. Denne tildelingen synliggjør Statoils tilfredshet med oss som leverandør og våre medarbeideres leveranser gjennom mange år med kontinuerlig vedlikehold både offshore og på flere landanlegg, sier administrerende direktør Bård Bjørshol.

Også hos Bilfinger Industrier Norge, som har hovedkontor i Kanalarmen 8, er gleden stor; rammeavtalen er den største noensinne og vil sysselsette flere hundre personer fra neste år.

– Den langsiktige kontraktsforlengelsen med Statoil er en viktig milepæl. Den bekrefter en god markedsposisjon i Skandinavia og styrker olje- og gass som et av våre satsningsområder, sier Tom Blades, konsernsjef i Bilfinger SE.

Les pressemelding til Statoil om tildelingen av kontraktene her.

(Bilder: Statoil/Harald Pettersen)