7. november 2018
Tre nye leieavtaler på Forus

Seabrokers Eiendom har inngått leieavtaler med Aibel, AKOFS Offshore og Askø & Bottegaard.

Seabrokers Eiendom har inngått leieavtaler med Aibel, AKOFS Offshore og Askø & Bottegaard.– Det er høy aktivitet og stor optimisme i næringslivet på Forus, og vi merker dette i form av økt etterspørsel i eiendomsmarkedet, sier kontraktsansvarlig Rolf Aarthun i Seabrokers Eiendom. Selskapet eier over 210.000 kvm næringseiendom og er en av Stavanger-regionens største eiendomsbesittere.

Vestre Svanholmen 14 har vært hovedkontor for Aibel siden bygget på 25 000 kvm stod ferdig oppført i 2006. De siste årene har leiearealet blitt noe nedskalert, men som følge av økt oppdragsmengde trenger selskapet mer plass og har nå utvidet leieavtalen betydelig.

Ikke langt unna, i Vestre Svanholmen 4, etablerte Seabrokers Eiendom et co-working-konsept ved nyttår. Det ble raskt populært og Askø & Bottegaard var blant de første leietakerne. Selskapet har nå vokst ut av lokalene og flytter til Vassbotnen 23, Seabrokers Eiendoms største bygg på 36 000 kvm og der Equinor er største leietaker.

Fra nyttår etablerer AKOFS Offshore kontor på Forus og skal leie arealer for rundt 20 ansatte i Vestre Svanholmen 4. Selskapet leverer fartøybaserte offshore-tjenester til olje- og energisektoren.

I forrige uke ble det kjent at Tjelta Eiendom AS har kjøpt ytterligere tre eiendommer og en tomt på Forus, med et samlet utleieareal på over 25 000 kvadratmeter. Investeringen på flere hundre millioner kroner representerer en betydelig økt satsing på Forus.

Seabrokers Eiendom og Tjelta Eiendom er blant deltakerne i Forus-samarbeidet, som driver langsiktig omdømmebygging av Forus. Forus ligger midt i Stavanger-regionen og er landets største næringsområde. Her jobber rundt 40 000 ansatte i 3 000 virksomheter i alle bransjer og størrelser.