11. februar 2019
Vestre Svanholmen kan få selvkjørende buss

Forus PRT har tatt initiativ til at selvkjørende buss skal knytte næringsbyggene i Vestre Svanholmen enda tettere opp mot Bussveien. 

Forus PRT har tatt initiativ til at selvkjørende buss skal knytte næringsbyggene i Vestre Svanholmen enda tettere opp mot Bussveien. 

Forus PRT jobber med utvikling av autonome transportløsninger og er en del av Seabrokers Group, som blant annet eier over 210 000 kvm næringseiendom på Forus. Mange av byggene er i Vestre Svanholmen, et område som huser en rekke internasjonale storbedrifter og små og store norske virksomheter. Snart kan arbeidsplassene her bli knyttet enda tettere opp mot Bussveien.

– Det jobber mange tusen mennesker i Vestre Svanholmen og omkringliggende bygg. Vi ønsker å tilrettelegge for en høyere kollektivandel og har søkt om å få sette en selvkjørende buss i fast rute mellom området og Bussveien, forteller Linn Terese Marken i Forus PRT.

Den aktuelle førerløse bussen er i ukene fremover plassert hos Forus Lab, det nye innovasjonssenteret på Forus som åpnet i forrige uke, mens søknaden behandles av sentrale samferdselsmyndigheter.

– Vi håper å få svar på søknaden i løpet av en måneds tid. I mellomtiden ønsker vi å vise mulighetene med den selvkjørende bussen til så mange som mulig. Kom innom Forus Lab for å se den “live”, oppfordrer Marken.