23. november 2018
Vi valgte Forus: Accenture

Accenture vokser og har etablert digitalt innovasjonssenter på Forus.

Accenture vokser og har etablert digitalt innovasjonssenter på Forus. Konsulentgiganten Accenture har 459.000 ansatte i 120 land. Selskapets Stavanger-kontor har vært lokalisert på Forus helt siden det ble etablert for rundt 25 år siden og teller for tiden rundt 100 ansatte.

– Dagens adresse i Maskinveien 26 er vår tredje lokasjon på Forus og vi har ikke flyttet lenger enn cirka en kilometer i løpet av alle disse årene, forteller Gunnar Presthus, Nordic Energy Lead i Accenture og leder for Accenture Stavanger.

– På Forus har vi mange av kundene våre og det er kort til flyplassen, noe som er praktisk for et globalt selskap som oss. Dessuten ligger Forus midt i regionen og det er enkelt for våre ansatte å komme til og fra jobb uansett hvor de bor, legger han til.

Forus er Norges største næringsområde og huser rundt 40 000 ansatte i 3 000 virksomheter med verdensledende kompetanse på en rekke områder. Området er blant annet hovedsetet for IT-bransjen i regionen og Accenture, Capgemini, Evry, IBM og Tieto Norge er eksempler på store, internasjonale aktører her. Og mer nyetablerte aktører som Boost AI og KVS Technologies setter stadig sterkere fotspor i og utenfor Norge med ledende kompetanse på kunstig intelligens, maskinlæring og droneteknologi.

Trapper opp satsingen
Accenture på Forus har hatt en positiv utvikling helt siden etableringen i 1993. Nå trappes regionsatsingen kraftig opp med etableringen av Accenture Digital Energy Hub, et senter for innovasjon som skal fasilitere digitaliseringsprosesser og skape varig, økt forretningsverdi for virksomheter i energibransjen (se video nederst).

– Etterspørselen etter digital kompetanse er i sterk vekst, med økt fokus på å realisere gevinstpotensialet fra nye digitale teknologier. Bransjen har et stort digitalt potensiale, og er nå klar til å gå fra tekniske piloter til å ta i bruk for eksempel kunstig intelligens, tingenes internett og avansert dataanalyse i skala, sier Presthus, som leder det nye innovasjonssenteret.

Ser etter flere ansatte
Ved Digital Energy Hub skal kunder kobles sammen med Accentures teknologi- og industrieksperter på både Forus og i andre land. Senteret ble offisielt åpnet 7. november, med blant andre Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø til stede. Her fikk hun høre at Accenture har mål om å øke antall ansatte med digital spisskompetanse i tiden fremover.

– Innovasjonssenteret skal først og fremst utnytte Accentures globale muskler og lokale kompetanse, men vi vil ha behov for mange nye kloke hoder fremover. Døren vår står på vidt gap for potensielle ansatte som ønsker å komme i dialog med oss, avslutter Presthus.

Se noen stillinger og møt ansatte her.