15. mai 2018
Vi valgte Forus: SYSCO

Forus tiltrekker IT-virksomheter i alle størrelser og har blitt hovedsetet for bransjen i regionen. – Vi valgte Forus på grunn av mangfoldet i næringslivet og det var hit de ansatte ville, sier Ronny Hamre Olsen i SYSCO.

Forus tiltrekker IT-virksomheter i alle størrelser og har blitt hovedsetet for bransjen i regionen. – Vi valgte Forus på grunn av mangfoldet i næringslivet og det var hit de ansatte ville, sier Ronny Hamre Olsen i SYSCO.SYSCO ble etablert i 2004 og har hatt en bratt vekstkurve. Selskapet har vært Gaselle-bedrift i flere år og teller rundt 160 ansatte fordelt seks lokasjoner i Norge, i tillegg til Stockholm, København og Kiev. SYSCO opererer med to hovedsatsingsområder; energibransjen og Oracle-teknologi.

SYSCO har over 80 virksomheter i kraftbransjen på kundelisten, både strømprodusenter, nettselskaper og strømleverandører. Selskapet er også blant Oracles største partnere i Norden og har status som Oracle Platinum-partner.

Pådriver for digitalisering
– Vi skal være en pådriver for digitalisering og skape verdier i grenseflaten mellom forretningsprosesser og teknologi. Vi bistår kunder med å drive forretning mer effektivt og hente ut digitaliseringsgevinster, forteller Ronny Hamre Olsen. Han er leder for Forus-kontoret og direktør for leveransene mot kraftbransjen.

Kraftbransjen opplever store endringer og SYSCO ser store muligheter for innovasjon og effektivisering. Selskapet leverer et bredt spekter av tjenester, blant annet kobling av værdata med strømnettdata for å kunne forutse og minimere skaderisiko ved uvær.

– På Forus og i regionen er det et stadig større fokus på fremtidsrettede og fornybare energiløsninger, smarte hjem og smartby-konsepter. Det åpner mange forretningsmuligheter for oss i årene fremover, sier Hamre Olsen.

– Dessuten vil den nye bomringen bidra til å booste elbil-salget og vi leverer også smarte infrastrukturløsninger til dette segmentet. Smarte strømnett blir stadig viktigere, og hvis vi ikke tar i bruk ny teknologi vil nettleien som vi kjenner fra strømregningen bare stige i årene fremover, legger han til.

Midt i hjertet av regionen
SYSCO har vært representert i regionen siden oppstarten i 2004. I 2016 flyttet selskapet fra Madlakrossen til 2020park. Forus-kontoret teller åtte ansatte og er på jakt etter flere.

– Forus ligger midt i regionen og det er enkelt å ta seg til og fra jobb. Det var hit de ansatte ville flytte og det er enkelt å rekruttere folk til Forus, sier Hamre Olsen.

På Forus jobber det rundt 40 000 ansatte i 2500 virksomheter i nærmest alle bransjer og størrelser. Området har eksempelvis blitt hovedsetet for IT-bransjen i regionen og Capgemini, Evry, Accenture, IBM og Tieto Norge er noen få eksempler på aktører her.

Nå står Forus overfor et nytt, spennende kapittel. Det jobbes med en kommunedelplan som skal videreutvikle Forus’ rolle som landets viktigste næringsområde og det er stor optimisme i næringslivet. I tillegg kommer nye kollektivløsninger for fullt. Eksempelvis er Forus det første området i Norge som har fått klarsignal til å teste selvkjørende busser i ordinær trafikk. Hamre Olsen følger utviklingen med interesse.

– Forus har et allsidig næringsliv og utvikler seg positivt med flere boarealer, butikker, hyggelige gater, grøntarealer og kollektivløsninger, sier Hamre Olsen.

Valgte miljøbygg på Forus øst
SYSCO har tilhold i 2020park, et nytt og BREEAM Excellent-sertifisert bygg med leietakere som Skanska, Skatteklagenemnda, Ocean Installer, London Offshore Consultants, SWECO og IBM. Leietakerne gir 2020park toppscore i undersøkelser.

– De ansattes tilfredshet har økt på grunn av fasilitetene og servicenivået i 2020park, men også fordi vi har blitt en del av Forus, forteller Hamre Olsen.

2020parks så dagens lys i 2005 da Ringnes avviklet lokal produksjon av øl og mineralvann, og et område på 120 000 kvm ble kjøpt med tanke på fremtidig utvikling. 2020park vil ferdig utbygd inneholde rundt 12.000 moderne kontorarbeidsplasser, rundt 600 boliger, butikker, kaféer og andre servicetilbud.

Jarl Endre Egeland i 2020park har et positivt fremtidsbilde av både egen virksomhet og Forus.

– 2020park har svært sentral beliggenhet i forhold til både eksisterende og fremtidige kollektivløsninger og er pekt ut som et av fire kjerneområder i den interkommunale planen, sier Egeland.
Foto: Fabel Media