7. mai 2019
West Mira-kontrakt til Oceaneering

Wintershall Norge har tildelt Oceaneering kontrakt om bore- og kompletteringssupport med ROV-integrert teknologi på boreriggen West Mira. 

Wintershall Norge har tildelt Oceaneering kontrakt om bore- og kompletteringssupport med ROV-integrert teknologi på boreriggen West Mira. West Mira-kontrakten dekker produksjonsboring på Wintershalls felt på norsk sektor, inkludert Vega, Nova og Maria. Kontraktens varighet er tre år med opsjoner på to pluss to år.

Oceaneering på Forus skal levere ROV-tooling og tjenester, inkludert installasjon av ROV-hangarløsninger, ingeniørtjenester, fjernstyring av ROV-operasjoner fra land og integrert ROV-teknologi for BOP-festesystemer og undervannslandingsbaser.

– Vi er veldig fornøyd med denne kontraktstildelingen og erfarer at våre ROV-integrerte løsninger gir oss muligheten til å optimalisere leveranser til en lavere totalkostnad for kunden. ROV-integrert teknologi som dette, kombinert med fjernstyring av operasjoner fra land via vårt Mission Support Senter på Forus, reduserer sikkerhetsrisikoen og bidrar også til lavere karbonutslipp. Vi ser frem til videre optimalisering i nært samarbeid med Wintershall, sier Erik Sæstad, VP & Country Manager i Oceaneering Norway.